Prestisjetunge priser til Møre - igjen

Prestisjetunge priser til Møre - igjen

Da Offshore Support Journal delte ut fire prestisjetunge priser i London 16. februar 2013, gikk tre av dem til bedrifter i NCE Maritime. Akkurat som året før.

Bourbon Offshore Norway ble kåret til “Ship-owner of the year”, mens Havila Shipping og Havyard Design vant den ettertraktete prisen “Support vessel of the year” for det avanserte - og ikke minst vakre – fartøyet Seven Havila. I tillegg fikk Per Sævik - en sentral person i den maritime klyngen på Møre - prisen Lifetime Achievement Award.

Det er ikke tilfeldig at den maritime klyngen på Mørekysten har fått status som Norges senter for maritim ekspertise. Seks av de tolv nominerte til årets priser fra Offshore Support Journal (OJF) er partnerbedrifter i NCE Maritime, og tre av de fire prisene gikk til Møre. 

- Over halvparten av verdens offshore-fartøy bygges på Mørekysten. At vi også vinner tre OJF-priser viser at vi definitivt er i verdenstoppen, sier daglig leder i NCE Maritime Per Erik Dalen. 

”Support Vessel of the Year”

Bedrifter fra den maritime klyngen på Møre sto bak alle de fire finalistene i kategorien ”Support Vessel of the Year”. I tillegg til Havila Shipping som sammen med Havyard Design vant med fartøyet Seven Havila, var STX OSV nominert med fartøyene Skandi Aker, Skandi Vitoria og Mangystau-1. Det siste fartøyet er en Icebreaking Tug som STX OSV har designet og bygget for rederiet JSC Circle Marine Invest.

Prisen gis til rederiet, designselskapet og verftet som star bak årets beste offshore fartøy. Hovedkriteriene i kåringen er at fartøyet skal representere et betydelig forsprang innen innovativt design og effektivisering av operasjonene det er bygget for.

”Shipowner of the Year

Bourbon Offshore Norway var eneste norske blant de fire finalistene i kategorien ”Shipowner of the Year”, men vant.

Prisen gis til offshore-rederiet som har vist den høyeste standarten i driften av sine fartøy og har demonstrert eksemplariske resultater innen vekst, sikkerhet, kvalitet, effektivisering og miljø siste år. 

”Innovation of the Year”

Cebrum AS, som er inkubatorbedrift hos Ålesund Kunnskapspark var blant de fire finalistene med sitt ShipMaster HMS, en løsning som bidrar til økt etterlevelse av sikkerhets- og operasjonsprosedyrer. Løsningen ble lansert i mars 2010 og er allerede i bruk hos tre rederier fra den maritime klyngen på Møre. Løsningen er unik, fleksibel og brukervennlig.

Prisen gis til et innovativt produkt, system, eller tjeneste, som i løpet av 2010 har hatt en betydelig rolle for utviklingen eller driften av offshore-fartøy.

Ærespris

Lifetime Achievement Award blir delt ut til en person som har gitt bidrag av stor betydning for OSV-markedet. I år vant Per Sævik æresprisen. Sævik er styreleder i Havila Shipping ASA. 

Mye å forsvare

Også tidligere har bedriftene i den maritime klyngen på Møre gjort det bra i denne prestisjetunge kåringen. For ett år siden ble Farstad Shipping kåret til “Shipowner of the year”, Farstad Shipping og Rolls-Royce Marine fikk prisen i kategorien “Innovation of the year”, mens Idar Ulstein fikk den ærverdige hedersprisen “Lifetime achievement award”.